موضوع: السمك التندوري.. نكهات هندية لا تقاوم الجمعة 10 أغسطس 2012, 11:25 am
المقادير:
1 كيلو سمك فيليه قطع
2 علبة لبن زبادى
1 معلقة كبيرة كارى أحمر
1 معلقة صغيرة كركم
2 فص ثوم كبير مفرى ناعم
1 معلقة صغيرة ملح
½ معلقة صغيرة فلفل أسود مطحون
½ معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
1 معلقة كبيرة توابل السمك
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
2 معلقة صغيرة مستردة
½ كوب عصيرليمون
¼ كوب زيت ذرة
طريقة التحضير:
1- يخلط اللبن الزبادى مع الكارى الأحمر والتوابل والصلصة والمستردة وعصير الليمون حتى يكون خليط يشبه المعجون ثم أنقعى شرائح السمك فى الخليط وأتركيها فيه ل30 دقيقة على الاقل
2- رصى شرائح السمك فى صينية وأدخليها فرن حار ل20-25 دقيقة حتي تحمر أو يمكنك شويها على الشواية
*يقدم مع الخبز الطازج وقطع من الليمون أو الأرز الابيض وبالهنا والشفا
*عادة فى الهند يقوموا بقليها بزيت غزير ل10 دقائق وتقدم ولكن لجعلها أكثر خفة وصحة نشويها كما بالوصفة