الكمية تكفي: 2 مدة الطهي: 1 ساعة - 30 دقيقة المقادير: - المقادير - زوج حمام - ارز حوالي كوب او فريك ملحوظه لو بالفريك يحمر بمفرده بالسمن قبل الحشو - بصلة مفريه - ملح وفلفل - حبهان وورق لورا طريقة التحضير: تجيبي الحمام وتغسليه كويس اوي اوي وتاخدي الكبد والقوانص وتقطعيها قطع صغيره نجيب طاله ونضع بها ملعقه سمن وبصله مفريه ونحمرها نصف تحميره يعني يصفر لونها ثم نضع معها كبد وقوانص وقلوب الحمام المقطعه ونشوحها نصف تشويحه مع اضافه الملح والفلفل الاسود بس كثري الفلفل شويه صغيرين ثم نضعه على النار مع الارز مع اضافه شويه ماء صغيرين يعني يستوي نصف سوي لان بعد كده حنحشي بيه الحمام ونسلقه نجيب الحمام بعد ما يهدأ الأرز ويصبع دافي ثم نقوم بحشو الحمام حتي يصل الحشو الي الرقبه بس لا تكبسي لان حكم الارز بيتضاعف وايضا حشو القسم السفلي للحمامه ثم نكتف الارجل مثل الدجاجه حتى لا يخرج الارز من ماء السلق وطبعا حتسلق فى ماء مغلي مع حبهان وورق لورا وملح وفلفل - ننتظر حتى ينتضح الحمام وبعد شويه نحمره فى السمن ودقوه وادعولي يمكن تقديمه مع الملوخيه او الشيبيسي او لوحده حتى بس بيكون رو